Végh Tamás, református lelkipásztor

  • 2021.03.24.

Ritter Ida: „Nagyobb Ő” című könyvét két hete kaptam meg valakitől ajándékba. Egy hét alatt elolvastam az 550 oldalas könyvet. RENDKÍVÜLI HATÁSSAL VOLT RÁM! Nem csupán az, hogy egy katolikus pap rádöbben, lehetetlen, hogy a hagyományok felülírják a Szentírás igéit, - és Isten közben egy különös szerelem útját is bekapcsolja -, majd református lelkésszé lesz hivatásszerűen. Ezt a folyamatot úgy írja le a feleség, hogy közben az igei vezetést – utólag már a tanulságokat is – őszintén és nem manipulálva tárja elénk.

De ez még csak a bevezetés. Ami még nagyobb hatással volt rám, hogy Isten megadta neki: KÉSZÍTSEN EGY LELKIGONDOZÓI RENDSZERT, AMELY MINDVÉGIG AZ IGÉRE ÉPÜL ÉS A GYAKORLATBAN MŰKÖDIK!!! – Ezt a „rendszert” magukon küzdötték végig és bevált, ill. beválik a gyakorlatban.

Lelkipásztorok, lelkigondozók azon fáradozunk, hogy az ige által gyógyuljanak életek. Ehhez különös segítség ez a könyv. Magamnak úgy fordítottam le a lényeget: Igehirdetéseimmel az alapszempontokat kitüzöm: igaz ”igei vázat” adok. Ez a rendszer pedig megtölti az igaz alapokat a gyakorlati életben működtethető igei anyaggal….

Mivel nem hemzseg a szolgálati utunkon a tiszta bibliai lelkigondozói segítség, aki beszerzi, kincset talál!