Az Értékmozaikról

Az Értékmozaik egy olyan életszemlélet, amely abban segít, hogy a rosszból tudjuk mindenkor a legjobbat kihozni, még akkor is, ha kellemetlen, olykor elviselhetetlen, mi több érthetetlen, s elhordozhatatlannak tűnik. Az élet tehát nem mindig attól szép és boldog, hogy mindig minden rendben van, hanem mert megfelelő nézőpontból mindent helyre lehet hozni.

Az Értékmozaik hozzásegít ahhoz, hogy teljes, valóban teljes életet élhessünk: ne sebeinkre, hanem kincseinkre nézzünk! Ez a látásmód segíti mindezt úgy, hogy a megváltozott gondolkodásmódunk a hétköznapok apró történéseiben is a reményteljes hozzáállásra, a megújult szemléletre fókuszál.

Eljön az idő,hogy döntenünk kell: a körülmények, a múltunk adottak; s ennek tudatában vagy problémázunk, vagy megoldást keresünk. Van szabadságunk a választásra: lehet a múlt sebeire, szemeteire nézve, a mi saját, egyoldalú igazunkban, állandó békétlenségben, belső stresszben élni, s ebből összerakni a folytonosan elégedetlenkedő, sértődött, lázadó életet, egy hatalmas szemétdombot, vagy, amiről a könyvem szól: lehet hálával tekinteni az értékes darabokra, s ezekből a mozaikokból egy töredezett bár, de formás, értékes edénnyé lenni, ÉRTÉKMOZAIKká.