NŐSZÖVETSÉGI konferencia - Balatonszárszó

  • 2021.09.07.

Áldott együttlét, áldott szolgálat volt. NŐSZÖVETSÉGI konferencia - 2021.09.07. Balatonszárszó

Felemelő együttlét volt. Őszinte beszélgetések, meghitt találkozások, lelkes (újra)tervezések és fantasztikus kávé...
Életünk bizonyságain keresztüli előadásra kértek fel a szervezők: Milyen értékek mentén hozzuk meg döntéseinket?
Nagy erőfeszítéseket teszek azért, sezt magyarázom lelkesen az egyik fotón, hogy hozzuk divatba a BOLDOGÉLETet és az 5+3+1 modellt, és hogy az 5p helyett a H-vitamint válasszuk! SDG!

"Miként éljük életünket, milyen értékrend szerint rendezzük be hétköznapjainkat, életünk miről árulkodik? Kié vagyunk, Kinek szolgálunk, Kiben bízhatunk, s Kitől kérhetünk tanácsot és erőt? Ezeket a kérdéseket vetette fel, az előadások is ebben a témakörben zajlottak.
P. Tóthné Szakács Zita a Nőszövetség országos elnökasszonya vázolta a konferencia témaválasztását.

Az első nap estéjének áhítatát Szabó Zsuzsa lelkipásztor tartotta Jeremiás könyvéből, „Ismertelek! „Megszenteltelek!" „Menj!" címmel.

A „Megtartó Úr” címmel hallgathatták meg a jelenlévők Steinbach József püspök bizonyságtételét. „A bizonyságtétel személyes műfaj, de ilyenkor soha nem magunkról beszélünk, hanem mindig arról, hogy hogyan tapasztaltuk meg az Úr megtartó kegyelmét az életünkben” - kezdte az előadását.

A konferencián előadást tartott Ritter Ida coach, életvezetési tanácsadó, a Kecskemét-Ménteleki Református Egyházközség tagja. Lelkészfeleségként arról beszélt, hogy milyen értékek mentén hozzuk meg döntéseinket. Színes, prezentációval egybekötött előadásában az általa kidolgozott Értékmozaik rendszert mutatta be számtalan személyes és sokszor megindító példán keresztül.

Földi-Kovács Andrea Táncsics Mihály - díjas újságíró és munkatársai a Védett Társadalom Alapítvány munkáját ismertette, melynek fő célkitűzése, hogy részt vegyen a hagyományos értékek mentén alakuló, védett társadalom alakulásában. "
A teljes cikk itt olvasható. 

 Felkérés előadásra és/vagy író-olvasó találkozóra: kapcsolat