Poharánszki Györgyi, 39 éves

  • 2020.06.26.

Két éve, hogy a Ménteleki református gyülekezetbe járunk a kis családunkkal. Hamar otthonra találtunk a gyülekezetben, melyhez nagy mértékben hozzájárult a Ritter család elfogadó, szeretetteljes hozzáállása. A beszélgetések során sok mindent megtudtunk az életük történetéről, hogyan jutottak el odáig, ahol napjainkban tartanak és mi, illetve Ki az, aki az életük alapja, meghatározó sarokköve. A gyakorlatban pedig megtapasztaltuk, hogy nem csak úgy beszélnek, hanem a szavaiknak súlya van és valóban a környezetük elé élik azokat. Számunkra olyan hiteles házaspár és család, amilyenből kevés van manapság.
Nagyon vártam, hogy az Idára jellemző precízséggel, rendszerezve és egybefűzve, leírva láthassam, olvashassam az értékes gondolatokat, tapasztalatokat és imádságos szívvel végig kísértem a könyv születésének utolsó 1 évét. Nagy öröm, hogy végre megjelenhetett, pontosan a rendelt időben. A csúszást is hittel fogadták, Istenre nézve, Őbenne bízva. Megérte várakozni, annyit mondhatok.

Még nem fejeztem be teljesen a könyvet, lassan haladok az idő szűke miatt, és egyébként is szeretem átélni, amit olvasok. Habár az életüket, szerelmüket követhetjük végig napjainkig, mégsem szimpla szerelmes regény ez. Annak ellenére, hogy a történet magával ragad - "velük együtt" izgulok, örülök és szomorkodok-, a fejezetek közben, de azok végén, illetve még inkább az összefoglaló értékmozaikokban a hangsúly abszolút Krisztuson és a belé vetett hitükön, látásmódon van.
Nagyon várom, hogy mindez hogy fog összeállni kerek egésszé.

Nagyon jól lehet azonosulni a szereplőkkel, adott tulajdonságukkal, a helyzetekkel - habár nem feltétlen ezeket és így éljük meg, mégis bele lehet helyezni magunkat, a saját életünk 1-1 szeletét az ő megéléseikbe. Ezáltal pedig hiteles példát kaphatunk arra, hogy milyen az, amikor Istenre bízzuk életünket.
A könyv és a személyes tapasztalataink velük kapcsolatban pedig harmóniában vannak. Tiszta szívből ajánlom bármilyen korosztálynak, aki értéket keres, feltétlen olvassa el!